Ceban: Abonamentele pentru transport, tot mai populare în rândul locuitorilor Capitalei

Primarul Capitalei, Ion Ceban, apreciază faptul că, după ajustarea din iulie a tarifelor în transportul public, locuitorii Chișinăului au ținut cont de sugestia Primăriei și au înțeles că procurarea abonamentelor este cea mai avantajoasă soluție. Edilul susține că vânzările abonamentelor a crescut considerabil.

”Dacă anterior aveam 1000-1500 de abonamente, astăzi avem peste 60 de mii. Ceea ce este un lucru îmbucurător. Pentru oamenii din suburbii este foarte comod, oamenii pot schimba transportul ori de câte ori au nevoie. Asta înseamnă că oamenii au ales o metodă mai sigură, pe termen lung”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la postul N4.

Ion Ceban susține însă că problemele privind finanțarea parcurilor de troleibuze și a celui de autobuze nici pe departe nu au fost soluționate.

”Avem o creștere în jur de 60 la sută pentru RTEC. Dar vreau să precizez, transportul public în municipiu în continuare este subvenționat. Dacă nu majoram tariful era să ajungem la o subvenționare de un miliard de lei. Acum, dă Doamne, să-l stabilizăm la 700 de milioane”, a adăugat edilul.

Amintim că din 1 iulie, costul unei călătorii în treoleibuz și autobuz este de șase lei. La începutul verii, Ion Ceban susținea că în condițiile triplării prețului pentru carburanți și dublării tarifelor pentru energia electrică, majorarea prețului pentru tichetele de călătorie în transportul public este inevitabilă. Municipalitatea a recurs la ajustarea tarifelor pentru a nu admite o falimentare a întreprinderilor RTEC și ”Parcul Urban de Autobuze”. Precizăm că, paralel cu majorare, Primăria a venit cu un șir de facilități. În prezent, de transport gratuit beneficiază 200 de mii de pensionari, elevii claselor primare și alte 18 categorii de persoane, inclusiv membrii familiilor cu venituri mici.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.