Ceban despre curățarea râului Bîc: Pentru faza 2 și proiectarea fazei 3 avem nevoie de 34 de milioane de lei

Lucrările de reabilitare și curățare a râului Bîc sunt în toi, iar diferențele se pot vedea. Primarul general Ion Ceban afirmă că odată curățit, albia râului va lua o parte din debitul apelor în urma ploilor din capitală.

„Sunt 2 luni preconizate conform proiectului, pe porțiunea Mihai Vitează – Federului, ca să fie scos nămolul, să fie curățate spațiile verzi și asigurate albia râului Bîc să preia un debit de apă corespunzător în cazul de ploi abundente. Acum suntem în căutarea surselor financiare pentru a trece la etapa două, este vorba de 34 de milioane, și proiectarea etapei trei. Dar suntem în stadiu de discuții, negocieri.

Vreau să știți că se lucrează în această privință. Astăzi puteți vedea că albia arată cu totul altfel decât arăta o săptămână în urmă. Eu sper că o dată cu intrarea în reparație a străzii Albișoara, cu reabilitarea trotuarului, țevile de captare și canalizare, țevile și rețele Apă Canal și Termo Electrica, să avem o zonă foarte confortabilă. În mod normal când avem ploi obișnuite nu ar trebui să fie inundații”, a precizat Ceban.

Amintim că costul total al proiectului în sumă de 3.5 milioane de lei este pentru a curăța peste 2 km din albia râului, bani prevăzuți în  bugetul municipal. Decizia de curățare a râului a fost luată de comun cu membrii comisiei, în urma inundațiilor din zonă. În acest context, comisia a analizat situația și a venit cu propuneri concrete pentru a identifica cele mai rezonabile soluții.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.