Ion Chicu a efectuat o vizită inopinată în satul Boșcana, Criuleni

Prim-ministrul Ion Chicu a efectuat o vizită inopinată în satul Boșcana, Criuleni, după ce a primit mai multe semnalări privind calitatea drumului Goian-Criuleni, aflat în reparație, transmite TRIBUNA.

La fața locului a fost prezent secretarul de stat al MEI, Anatol Usatîi, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, președintele raionului, primari ai satelor din regiune, dar și deputatul Lilian Carp, care, inclusiv, a sesizat premierul că mai multor șoferi li s-a spart parbrizurile din cauza pietrișului proaspăt turnat pe asfalt.

Traseul se află în reparație pe o lungime de 33 km și traversează 5 localități: Hrușova, Boșcana Coșernița, Onițcani, Slobozia-Dușca din Criuleni. 22 de km de drum deja a fost reparat. Valoarea lucrărilor constituie 16,5 milioane lei, alocate din Fondul Rutier.

Prim-ministrul a fost informat că pe acest sector se efectuează lucrări de reparație provizorie. Aceasta va prelungi durata de deservire a drumului cu câțiva ani, până la reparația capitală pentru care sunt necesare cca 200 milioane lei. Reparația provizorie presupune plombarea gropilor, așternerea unui covor asfaltic cu o înălțime de 4 cm și tratament bituminos, cu un termen de deservire până la 7 ani.

Conform tehnologiei, până la întărirea covorului asfaltic este necesar de respectat limita de viteză până la 30 km/h și o distanță între automobile de minim 70 cm. Neglijarea acestor reguli a și cauzat probleme șoferilor. În acest context, premierul a cerut să fie instalate mai multe indicatoare rutiere care ar atenționa conducătorii auto despre riscuri.

Ion Chicu a solicitat să fie excluse denivelările și defecțiunile formate pe alocuri. Lucrările de reparație urmează a fi încheiate pe 15 august 2020, iar antreprenorul este obligat să înlăture defecțiunile înregistrate. Termenul de garanție este de 1 an.

„Rog instituțiile de control să verifice minuțios calitatea lucrărilor. Ministerul Finanțelor nu va aloca banii, până când nu vom fi siguri că lucrările au fost realizate calitativ. Mai bine să fie reparate mai puține drumuri, dar mai calitativ. Rog, de asemenea, și autoritățile locale să semnaleze orice problemă înregistrată”, a spus Premierul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.