Oligarhul fugar moldovean, Vladimir Plahotniuc, în lista celor mai corupte personaje din întreaga lume

Serviciul de Cercetare al Congresului american (Congressional Research Service -CRS) a publicat un raport cu cele mai corupte personaje din întreaga lume, față de care Departamentul de stat a înaintat restricții sau sancțiuni bazate pe acuzații de corupție sau încălcarea drepturilor omului. În listă se regăsește și oligarhul fugar moldovean, Vladimir Plahotniuc, împreună cu familia sa.

Ultimul Raport al CRS publicat la 18 mai face trimitere la perioada 2018-2020 și conține doar 84 de nume de politicieni sau demnitari de pe întreg globul. Asfel Numele lui Plahotniuc se află în listă alături de oficiali din Bosnia, Uganda, Gambia, Serbia, Rusia și chiar România, reprezentată de Liviu Dragnea, partener politic cu oligarhul Moldovean.

SCR – PLAHOTNIUC by Scheme MD on Scribd

Congressional Research Service este instituția care furnizează Congresului American cercetări, analize și informații comprehensive care facilitează activitatea în procesul legislativ din Statele Unite ale Americii.

Amintim că la data de 10 ianuarie 2020 Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție având interdicția de a obține vize de intrare în SUA, printr-o Declarație semnată de Secretarul de Stat Michael Pompeo.

Totuși, acesta se află acum pe teritoriul SUA, unde se judecă cu statul american încercând să-și schimbe statul de persoană desemnată public pentru acte de corupție și să obțină azil politic.

În același timp, procurorii moldoveni, sub conducerea lui Alexandr Stoianoglo au expediat pachetul de documente necesare pentru extrădarea oligarhului. La rândul său, Ambasadorul SUA în Moldova, Derek HOGAN, a confirmat faptul că SUA a recepționat cererea de extrădare, iar în prezent aceasta se află în examinare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.