Câți bani a încasat Serviciul Vamal în primele patru luni ale acestui an

Peste 6,6 miliarde de lei a încasat Serviciul Vamal în primele 4 luni ale acestui an. Cifra este în creștere cu 78 milioane lei sau cu peste 1% față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent.

În luna aprilie fiind colectate la bugetul de stat 1 miliard 285 milioane lei, comparativ cu aprilie 2019, când au fost acumulate aproape 2 miliarde de lei.

Pe parcursul lunii trecute, au fost perfectate 33 045 de declarații vamale și constatate 127 de încălcări ale legislației vamale.

Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 38 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de 150 mii lei.

În luna aprilie, fluxul mijloacelor de transport a scăzut considerabil, constituind 44 237 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale au fost Leușeni și Tudora, cu 14 410 și respectiv, 7 321 de traversări.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.