Beneficiile apei de cocos – capacități de a hidrata organismul toată ziua

Apa de cocos este foarte populară printre celebritățile ca Demi Moore și Madonna datorită gustului său, dar și a capacității de a hidrata organismul toată ziua. Există mai multe aspecte sănătoase ale acesteia și ar trebui să bei în fiecare zi, transmite stiridinmoldova.md.

Reglează presiunea sângelui

Conform unor studii, apa de cocos îmbunătățește circulația sângelui, reduce riscul unui infract și a altor probleme cardiovasculare. De asemenea, contraolează nivelul de zahăr din sânge și ajută mușchii să se relaxeze.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus

Dacă dorești să scapi de câteva kilograme, apa de cocos nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Redusă în grăsimi, te poate ajuta să te simți sătulă și reduce poftele. Încearcă să înlocuiești sucurile sau orice fel de aliment dulce cu apa de cocos, însă nu uita să bei apă! Apa de cocos nu poate funcționa propice în diete dacă uiți să te hidratezi cu apă.

Crește imunitatea

Bogată în nutrienți și vitamine ca riboflavin, niacină, tiamină, piridoxină, apa de cocos are proprietăți antibacteriene ce te ajută în a avea o imunitatea a corpului mult mai bună și te ferește de infecții virale cum ar fi răcelile. Dacă ești sensibilă, mai ales în perioada iernii, ai putea începe să consumi apă de cocos pentru stabilizarea sistemului imunitar.

Este perfectă pentru a o consuma în timpul sarcinii

Doctorii recomandă destul de des apa de cocos în timpul sarcinii, spunând că aceasta previne digestia lentă și constipația. Însă apa de cocos nu ar trebui consumată ca înlocuitor pentru alte alimente mai benefice și mai hrănitoare.

Ajută funcționarea bună a rinichilor

Datorită mineralelor, potasiumului și a magneziului, apa de cocos este benefică pentru persoanele ce suferă de boli de rinichi. Aceasta se comportă ca un produs diuretic și crește nivelul și producția urinei.

Este bună pentru piele

Fiind o sursă bună de antioxidanți, acesta elimină toxinele. Dacă te confrunți cu acneea sau vrei să redai pielii tale tinerețea de altădată, aplică apa de cocos pe ten și las-o să acționeze pe timpul nopții. Datorită proprietăților ei reparatoare, poate fi aplicată și pe mâini sau unghii. De asemenea, apa din nucă de cocos contribuie la tonifiere și la regenerarea celulelor, fiind un agent de înfrumusețare extrem de bun. Aceasta are un efect antiîmbătânire ce acționează asupra celulelor și menține pielea hidratată, fină și elastică.

Reduce mahmureala

Dacă îți place să te bucuri de micile distracții și plăceri ale vieții din când în când, apa de cocos este un remediu bun pentru mahmureala de a doua zi. Este bogată în substanțe nutritive și așa corpul tău se va hidrata și va primi toate vitaminele pierdute din seara nebună pe care ai avut-o.

Nivelul de stres scade

Dacă dorești să reduce stresul, poți înlocui cafeaua sau ceaiul cu o cană de apă de cocos. Aceasta te va ajuta să te relaxezi, producând serotonină. Când simți că ai o zi stresantă la muncă sau ai prea multe de făcut, consumă apă de cocos dimineața pentru un plus de vitalitate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.