Beneficiarii își pot ridica indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă

Beneficiarii pot ridica, începând cu 8 octombrie, indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă. Pentru a ridica sumele, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social, iar în cazul în care beneficiarul nu este deținător de card indemnizația poate fi primită în orice oficiu poștal, indiferent de domiciliu, transmite IPN.

Pentru a asigura plățile, Casa Națională de Asigurări Sociale, anunță că a transferat 39,8 mln de lei pentru peste circa 19700 de beneficiari de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă, care s-au aflat în concedii medicale în luna octombrie 2019, precum și pentru peste 7600 de beneficiari care nu au primit indemnizațiile pentru lunile precedente.

Plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă se va face de către: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobiasbancă, Î.S. „Poșta Moldovei”.

Indemnizația pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obișnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează și se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic. Începând cu a șasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea și plata indemnizațiilor se efectuează de CNAS din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.