Mai mulți salvatori şi pompieri din nordul ţării, ridicaţi pe alertă

Peste 200 de salvatori şi pompieri din nordul ţării, ieri, au fost ridicaţi pe alertă de conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) al MAI, transmite stiridinmoldova.md.

Subdiviziunile IGSU din raioanele Sângerei, Bălţi, Râșcani, Făleşti şi Glodeni şi-au început ziua de muncă prin ridicarea efectivului de trupă şi comandă şi dislocarea acestuia pe teritoriul Centrului Republican de Instruire din municipiul Bălţi.

Aici, angajaţii IGSU au fost testaţi la capitolul intervenţie şi rapiditatea prin simularea de către conducere a unui exerciţiu de teren. Pompierii au lichidat incendii în spaţii de locuit, dar şi într-un autobuz. Salvatorii au intervenit la lucrări de descarcerare şi deblocare a victimelor, iar o parte din ei au salvat sinistrați dint-un bazin acvatic.

În aplicaţii au fost testate capacităţile tehnice ale autospecialelor de intervenţie, șenilatelor din dotare, dar şi utilajul utilizat pentru lucrări de deblocare. Pentru a fi evaluată starea de pregătire a salvatorilor din nordul ţării, angajaţii IGSU au desfăşurat şi un orăşel de câmp cu instalarea corturilor, dar şi a bucătăriei de campanie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.