Ce zice Ion Ceban, despre reorganizarea Universităților

Au promis să fie altfel, dar fac aceleași greșeli. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, referindu-se la ultimul protest a profesorilor și a oamenilor de știință, care au protestat în fața Guvernului săptămâna trecută împotriva închiderii Universităților din Chișinău în plină perioadă de admitere.

„Unora cred că dintre voi le-au fost profesori și sunt sigur că le este rușine astăzi ce au crescut. Ați îndrugat ceva prin comunicat de presă ce părere aveți despre închiderea Universităților. Ministerul Educației s-a transformat peste noapte în Ministerul distrugerii educației.

Dar dacă sunteți transparenți, despre care vorbiți și chiar cu nerușinare cereți de la alții. Unde sunt consultările pe acest subiect, cu mediul academic, cu profesorii care lucrează, cu societatea la urma urmei.. În baza la ce date voi închideți universitățile, care sunt concluziile experților poate? Despre asta vorbeam când am făcut acel video la Liceul Real, care pe timpul când era Maia Sandu Ministrul Educației a închis zeci de școli și grădinițe, fără a fi făcut un studiu. Trebuie de făcut un plan bine minuțios, cu strategie. Toate clădirile au fost abandonate, lăsate în buruieni, peste un timp acestea au rămas ruine, iar unii prin diverse scheme s-au făcut gospodari la aceste terenuri.

Astăzi avem stringent necesar de grădinițe și școli care atunci au fost închise, doar că deja ne costă foarte mult pentru reabilitarea acestor clădiri și în acest an reabilităm multe din aceste instituții cum este ex Pro Succes, doar că din păcate unele nu mai aparțin municipiului.

Așa probabil se va proceda și în cazul universităților. Multe terenuri prin împrejurul acestor Universități, cineva cred că au pus ochiul pe aceste terenuri care sunt destul de mari”, a declarat Ceban.

„Nu se gândesc ei nici la popor, nici la profesorii care vor rămâne fără muncă. Să economisești în educație, este cea mai mare prostie.

Iar până vor ajunge să vândă aceste clădiri sau le vor lăsa abandonate din păcate ca clădirea Hotelului Național. Apropo, vreau să anunț că la solicitarea noastră Hotelul Național este examinat sa fie introdus în registrul monumentelor ocrotite de stat. Nu este suficient doar acest lucru, e nevoie și de o viziune ce exact va fi acolo sa nu rămână alți 15 ani tot așa, ținând cont de faptul ca e domeniu privat”, a conchis edilul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.