Activist civic: Escapada de la Rezina a lobbiștilor din PAS a arătat cât de departe sunt de oamenii din regiuni și de problemele lor

Vizita deputaților PAS în raionul Rezina, acolo au discutat cu oamenii despre proiectul de lege care ar permite incinerarea anvelopelor uzate, s-a lăsat doar cu critici din partea societății. Activistul civic Vitalie Sprînceana, într-un mesaj plasat pe rețelele de socializare, a scris că „Escapada de la Rezina a lobbiștilor din PAS pentru proiectul cu incinerarea anvelopelor a arătat cât de departe de oamenii din regiuni și de problemele lor sunt nacialnicii de la guvernare”.

Sprînceana spune această discuție a deputaților din majoritatea parlamentară cu cetățenii este mult peste dezbaterile televizate, organizate la posturile de televiziune, afiliate PAS.

„Socoteala de la capitală – cea de a povesti rapid despre cât de bună e guvernare (că oferă compensații la gaz) și cât de ”europene” sunt măsurile pe care aceasta le implementează – nu s-a potrivit deloc cu cea de pe teren, unde în loc de prezentatori TV comozi întâlnești oameni reali, care nu se lasă speriați de nacialnici, nu depind de ei și chiar au un chef să mai facă o glumă pe seama celor cu putere. Atunci când în locul jurnalistului care fie ți-a trimis dinainte întrebările, fie e simpatizantul partidului tău fie nu are curajul să își dea întrebări incomode stau niște oameni a căror pâine zilnică nu depinde de numărul de like-uri și pentru care, a pune la punct încă un nacialnic venit de la Chișinău să îl învețe viață, e o chestiunea de onoare, situația curge altfel”, mai scrie Sprînceana.

„Momentele în care Ina Coșeru zice unor săteni ”aș vrea să mergem cu toții în Suedia” sau ”dacă ați fi măcar puțin economist ați înțelege” sunt revelatorii pentru distanța cognitivă ce separă o lume obișnuită să meargă ”în vizite de studiu în Suedia” regulat și să repete trei chestii dintr-un manual drept ”economie” și o lume în care se trăiește de la pensie la pensie, în care Suedia nu e destinație turistică și nici loc de vizită de studiu ci cel mult un loc unde, dacă găsim un cumătru, mergem la munci de construcție.
Nacialnicii de la Chișinău s-au trezit că nu știu chestii elementare, legate de domeniul pe care cică îl gestionează…E jenant alt moment, când deputații PAS afirmă că uzina metalurgică de la Rîbnița nu funcționează (așa au citit ei pe facebook la partid) iar oamenii de pe loc, care văd zi de zi cum camioane cu metal trec podul (da nu citesc facebook-ul de partid) le râd în față…”, a mai scris Sprânceana.

Amintim că deputații PAS, Radu Marian, Ina Coșeru, Mariana Cușnir și Viorel Barda, au vizitat satul Mateuți, Rezina, pentru a discutat despre proiectul de lege care ar permite incinerarea anvelopelor uzate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.