Ion Ceban: Cea de-a treia sesiune de consultări publice pe marginea Strategiei de dezvoltare durabilă socio-economică a teritoriului municipiului Chișinău a avut loc

Cea de-a treia sesiune de consultări publice pe marginea Strategiei de dezvoltare durabilă socio-economică a teritoriului municipiului Chișinău a avut loc ieri.

Potrivit primarului general Ion Ceban, discuțiile au avut loc cu reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău, experții din cadrul companiilor „Master’s Plan” și alți specialiști în domeniu.

„Consultarea s-a axat pe examinarea a două direcții prioritare stabilite în Strategie, acestea urmăresc dezvoltarea spațială durabilă a teritoriului și dezvoltarea mediului urban confortabil.

Experții au identificat problemele și au înaintat câteva scenarii de dezvoltare spațială durabilă a teritoriului municipiului pentru a crea condiții în scopul dezvoltării zonelor periferice ale orașului. De asemenea, au fost puse în discuție posibilitățile de implementare a principalelor direcții de formare a unui mediu urban confortabil: spații pietonale și publice multifuncționale, îmbunătățirea aspectului estetic al construcțiilor și spațiilor publice.

De menționat că discuțiile publice inițiate de către Direcția de profil, sunt desfășurate cu experții în domeniu și reprezentanții municipalității în scopul examinării și îmbunătățirii calității documentului”, a punctat Ceban.

Runda următoare de discuții va avea loc săptămâna viitoare, luni, 21 februarie 2022, ora 14:00, în regim online, pe platforma de conferințe Zoom, înregistrarea va fi publică pe site-ul chisinau.md cât și pe pagina de Facebook a Primăriei și a direcției.

Ținem să precizăm că după 5 panele de discuții planificate cu experții în domeniile prezentate, vor fi organizate consultări publice cu societatea civilă unde va fi expusă Strategia completă. Ne propunem consultarea unui public mai larg, colaborarea cu toate părțile interesate, precum activiști ai societății civile, comunități locale și cetățeni activi.

Discuțiile preliminare au loc atât pentru consultarea experților cât și pentru a
asigura posibilitatea publicului larg de a se familiariza cu documentul Strategiei, acesta fiind unul complex și voluminos.

În urma acestor discuții publice cu experții, societatea civilă, alte părți interesate – vom obține un document final.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.