A fost publicată în Monitorul Oficial, hotărârea privind referendumul de reducere a numărului deputaților

Hotărârea privind organizarea unui referendum republican în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, în data de 24 februarie 2019, a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce, anterior a fost promulgată de președintele Igor Dodon.

Amintim că în cadrul referendumului, cetățenii vor trebui să răspundă dacă sunt sau nu de acord cu reducerea numărului de deputaţi în Legislativ, dar şi dacă sunt pentru ca poporul Republicii Moldova să poată revoca sau demite aleşii poporului care nu-şi îndeplinesc atribuţiile constituţionale.

Anunţul despre iniţiativa unui astfel de plebiscit a fost făcut de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă. „Reforma politică în Republica Moldova presupune optimizarea Parlamentului și a Guvernului, transmiterea reală a controlului asupra Parlamentului în mâinile poporului, identificarea pârghiilor, prin care cetățenii să-i poată sancționa pe cei, care nu își fac treaba în timpul mandatului”, a declarat Vlad Plahotniuc

Precizăm, totodată, că cel mai recent sondaj „Vox Populi”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, arată că 72 la sută dintre moldoveni susțin ideea democraților de a reduce numărul de parlamentari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.