A devenit și mai clar de ce Plahotniuc sună, personal, deputați PDM. O ședință de judecată IMPORTANTĂ va avea loc vineri la New York

A devenit mai clară insistența lui Vlad Plahotniuc de a suna, personal, deputați PDM, ca să-i șantajeze și să-i convingă să iasă din partidul lui Pavel Filip și să adere la grupul lui Andrian Candu sau la Partidul “Șor”. Potrivit canalului de Telegram “Lustrația”, vineri, 12 iunie, o instanță de judecată din New York va examina cererea de atac a lui Vlad Plahotniuc împotriva deciziei Departamentului de Stat al SUA și a secretarului de stat american, Mark Pompeo, care l-au declarat persona non-grata și l-au acuzat de fapte de corupție.

„În paralel, la Chișinău se joacă și o altă farsă, care se numește amânarea examinării recursului pe hotărârea de arest a lui Plahotniuc. Ieri, Curtea de Apel Chișinău a amânat A PATRA OARĂ examinarea acestui recurs. De ce? E simplu. Dacă până mâine Curtea de Apel Chișinău păstrează mandatul de arest pe numele lui Plahotniuc, acesta este temei pentru ca instanța de judecată din SUA să păstreze decizia de declarare a persoanei non-grata și de anulare a vizei americane pentru Plahotniuc. Asta înseamnă că el va fi expulzat ori extrădat în Moldova”, se arată în mesajul canalului de Telegram „Lustrația”.

Precizăm că liderii democrați au anunțat în presă că în zilele de 6-7 iunie, Vlad Plahotniuc personal a sunat mai mulți deputați PDM și a încercat să îi convingă să părăsească formațiunea. Vicepreședintele Parlamentului, democrata Monica Babuc, a spus la TV8 că parlamentarilor li se propun sume impunătoare de bani, care ajung până la un milion.

Cererea de atac a lui Vlad Plahotniuc

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.