Vlad Plahotniuc: PDM este în coaliție cu cetățenii, de aceea trebuie să-i protejăm. Guvernul își va angaja astăzi răspunderea pentru două proiecte importante

Partidul Democrat din Moldova va face coaliție cu cetățenii ca să continue faptele bune pentru Moldova, așa cum a procedat în ultimii trei ani. Democrații încă așteaptă ca unii lideri politici să se trezească la realitate după alegeri și să înțeleagă pentru ce au fost votați. Declarația a fost făcută de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la un briefing de presă, la care politicianul a anunțat și despre proiecte importante pentru oameni, transmite stiridinmoldova.md. cu referire la hotnews.md.

Este vorba despre acordarea ajutorului de 600 de lei de Paști pentru vârstnici, dar și indexarea pensiilor de la 1 aprilie. Guvernul își va asuma astăzi răspunderea pentru aceste proiecte. Liderul democraților a venit cu alte detalii despre proiectele asumate de Guvern.

„Vrem, în primul rând, să le oferim pensionarilor un nou prilej de bucurie și, așa cum am promis înainte de alegeri, atunci, când am majorat pensiile cu 10 la sută. Vă anunț că pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută, adică aproape dublu față de ce era prevăzut, pentru că se va lua în calcul media inflației pe ultimii 3 ani, nu doar pe anul precedent”, a precizat liderul PDM.

Politicianul a taxat dur, în context, unele partide de opoziție, despre care spune că în campania electorală au mințit nerușinat oamenii, prin afirmații că pensiile nu vor fi deloc indexate.

„Noi tratăm acele minciuni electorale ca o disperare a opoziției, ca o slăbiciune a lor, pe care suntem gata să le-o iertăm”, a spus Plahotniuc.

În realitate, potrivit lui, în primele luni de zile din acest an, guvernarea PDM majorează pensiile pentru o mare categorie de pensionari cu 15,3 la sută: cu 10 procente au fost majorate la începutul anului, iar cu 5,3 procente vor fi majorate din luna aprilie. „Nici un Guvern nu a făcut vreodată majorări atât de mari pentru pensionari”, a accentuat președintele PDM.

În același timp, de ajutorul de 600 de lei înainte de Paști vor beneficia peste 600 de mii de oameni – pensionari, persoane cu nevoi speciale și alți beneficiari de alocații sociale cu venituri de până la 2000 de lei.

„Am decis să oferim acești bani prin asumarea răspunderii Guvernului, deoarece există, totuși, riscul, ca, din cauza partidelor care refuză dialogul, blocajul politic în care ne aflăm după alegeri, să fie unul de durată, iar în rezultat, pensionarii ar fi putut să nu mai primească acești bani de Paști. Însă, prin decizia luată astăzi, ne asigurăm că, în a doua parte a lunii aprilie, banii vor ajunge la oameni, și ei se vor putea bucura de acest sprijin suplimentar pentru sărbătorile pascale. Am fi putut, desigur, să venim deja și cu alte decizii bune pentru cetățeni, dacă liderii unor partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorități parlamentare și învestirea noului Guvern. Noi suntem deschiși dialogului și vrem cât mai curând să avem instituții deplin funcționale și să lucrăm pentru oameni. Cetățenii, pentru asta au votat partidele, nu ca ele să facă mofturi și să ducă țara din nou în alegeri anticipate”, a mai spus Plahotniuc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.