Partidul Democrat din Moldova va face coaliție cu cetățenii ca să continue faptele bune pentru Moldova

Partidul Democrat din Moldova va face coaliție cu cetățenii ca să continue faptele bune pentru Moldova, așa cum a procedat în ultimii trei ani. Democrații încă așteaptă ca unii politicieni să se trezească la realitate după alegeri și să înțeleagă pentru ce au fost votați. Declarația a fost făcută de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, la un briefing de presă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„Până alte partide își numără mandatele și se gândesc ce să facă mai departe cu ele, noi preferăm să muncim și ne gândim la prezentul și viitorul țării. Iată de ce, am avut astăzi o ședință de lucru la partid, pe agenda căreia au fost, printre altele și câteva subiecte urgente, care necesitau decizii politice, în conformitate cu angajamentele pe care Partidul Democrat și le-a asumat în fața cetățenilor”, a spus Plahotniuc.

Potrivit lui, Guvernul își va asuma astăzi răspunderea pentru acordarea indemnizației unice de 600 de lei de Paști pentru bătrâni, dar și pentru indexarea pensiilor.

Liderul PDM a reiterat că formațiunea pe care o conduce rămâne deschisă dialogului și vrea cât mai curând să avem instituții deplin funcționale, ca să poată lucra pentru binele oamenilor.

„Cetățenii pentru asta au votat partidele, nu ca ele să facă mofturi și să ducă țara din nou în alegeri anticipate. Despre alianțe politice o să mai vorbim însă, neapărat în perioada următoare, după validarea mandatelor noilor deputați”, a dat asigurări Vlad Plahotniuc.

Amintim că, într-un interviu pentru deschide.md, liderul PDM a spus că democrații sunt ferm împotriva alegerilor anticipate, care vor duce la haos și instabilitate. Iar dacă blocul ACUM va provoca anticipatele, va fi direct responsabil de consecințe.

„Asta înseamnă intrarea într-o criză complicată, cu posibile efecte foarte grave pe zona economică și socială. Cine încearcă să declanșeze anticipatele trebuie să se pregătească să răspundă nu doar pentru această decizie politică, dar să răspundă în fața cetățenilor și pentru efectele sociale negative care ar urma”, a punctat Plahotniuc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.