Zilele Culturale ale municipiului Vaslui: Ceban anunță programul

În perioada 13-15 august, Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui organizează Zilele Culturale ale municipiului Vaslui, trei zile de concerte, spectacole, expoziții, concursuri sportive, manifestările dedicate copiilor, dar și activități literar-artistice.

Potrivit primarului general Ion Ceban, pe parcursul celor 3 zile de festival, vasluienii vor avea posibilitatea să admire lucrările pictorilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, care vor fi expuse în Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor „Constantin Tănase” și expozițiile vernisate de către Muzeul de Istorie a orașului Chișinău ,,Un tandem remarcabil: Primarul Carol Schmidt și arhitectul Alexandru Bernardazzi” și expoziția ,,Chișinăul în Culori”, autor, Lică Sainciuc la Esplanada Muzeului Județean “Ștefan cel Mare”, Vaslui.

Conform programului, în cea de-a doua zi a festivalului, la Biblioteca Județeană ,,Nicolae Milescu – Spătaru” va avea loc lansarea volumului de carte autobiografic al Maestrului Eugen DOGA cu titlul „Viața mea, așa cum a fost să fie”, editată cu susținerea financiară a Primăriei municipiului Chișinău, iar seara va fi încununată cu un recital spectaculos al Maestrului Eugen DOGA și artista Paula SELING.

În ultima zi de festival, scena va fi încinsă cu joc și voie bună de Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric ,,Crenguța de Iederă”.

Ediția 2022 a festivalului va fi încununată de „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov” și formația „Zdob și Zdub”.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.