Câteva localități din Căușeni au avut de suferit în urma ploilor. Ceban: Primăria Chișinău este gata să vă susțină

Nu doar Chișinău a avut de suferit în urma ploilor din săptămâna trecută. Potrivit primarului general Ion Ceban, și câteva localități din Căușeni au fost prejudiciate.

„Am văzut că în urma ploii tot săptămâna trecută au avut de suferit mai multe localități. Am comunicat că în Tănătari și Ursoaia din raionul Căușeni, ploaia a făcut prăpăd, multe drumuri au fost înnămolite, iar beciurile unor gospodării au fost inundate. Urmează ca Autoritatea Locală să ceara prin intermediul IGSU surse financiare din fondul de urgență al Guvernului, pentru a-și recupera cheltuielile. Comunic și public, dă Doamne măcar undeva să intervină această Guvernare.

Dar ei ceea ce pot face mai bine este să comenteze pe Facebook și să zică că în calamitățile naturale Ceban este vinovat și alții sunt de vină, doar ca să nu facă nimic. Reiterez, cred că într-o țară normală, armata, IGSU ar trebui să intervină. Peste 1500 de oameni, din diferite direcții au fost scoase în teren pentru a lichida consecințele. Vreau să anunț public, stimați primari din toată țara. Atunci când aveți astfel de situații, Primăria Chișinău este gata să vă susțină, cu ce putem vom ajuta. Noi știm cum este când nimeni nu-ți vine în ajutor din partea Autorității Centrale. Armata, poliția și alții sunt plătiți mai mult de jumătate de către cetățenii Chișinăului. Nu este armata lui Gavriliță sau a Maiei Sandu. Jelui-m-aș și n-am cui. Asta este despre guvernarea de astăzi de la Chișinău”, a conchis Ceban.

Amintim că joi, Ion Ceban va cere în CMC suplinirea fondului de rezervă cu încă 20 de milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.