Vreo 30 de bărbați înarmați, printre care un primar și doi consilieri PAS, au dat năvală pe terenul unui fermier și l-au bătut (VIDEO)

Situație ieșită din Comun la Cahul. Peste 30 de persoane înarmate cu bâte, printre care un primar și doi consilieri PAS, au dat năvală pe terenul unui agricultor din comuna Pelinei, raionul Cahul, și au distrus tot ce le-a stat în cale, scrie ziuadeazi.md.

Indivizii au defectat stația de pompare a apei, au scos țeava și filtrul din lacul de acumulare și au atacat unul dintre proprietarii terenului pe nume Ion.
„Aseară mergeam la depozit în Pelinei, pe drum văd la pompe cum veneau niște bărbați și stricau. Am mers încolo. Când mă apropii de baraj, văd ca nu e băiatul meu (paznicul n.r), dar sunt alții. „Vă omor”, „vă omor” strigau și când au început să iasă mai mulți… eu m-am speriat”, a povestit Ion.
Totodată, bărbatul a spus că a recunoscut în mulțime doi consilieri din sat, dar și pe primarul comunei Tudor Luca (PAS), care ar participa activ la vandalizarea stației sale de pompare.
„Erau doi consilieri, Loghin Viorel, Cercel Ion și primarul, și cetățeni din sat, vreo 30, asta cât am dovedit să văd, că nu am stat să-mi dea în cap cu bâta ceea. Dacă mă dădeam jos din mașină era praf din mine, aveau niște bastoane mari, înarmați ca la război…”, a mai spus Ion.
Bărbatul a mai povestit că i-a fost distrus geamul de la portieră, iar pe portiera mașinii, din partea șoferului se văd urme de lovituri. Mâna stângă, cu care s-a acoperit e vânătă de la lovitura primită.
”Am chemat poliția, am fost la urgență, am înregistrat… până când s-a liniștit treaba”, a afirmat Ion.
Bărbatul spune că pagubele aduse în urma acestui atac ar fi de 50 de mii lei, iar în caz că pompa de apă a fost defectată, pagubele trec peste 230 mii lei. Totodată, Ion a fost atenționat să nu meargă la teren ca unii dintre agresori i-ar aștepta încă acolo.
Acesta nu e primul caz de conflict care ajunge la agresiuni fizice în acea zonă. Terenul lui Ion este amplasat în nemijlocita apropiere a unui iaz din comuna Pelinei. El este unicul care a construit sistemul de irigare și utilizează apa din iaz la irigarea plantațiilor sale de vie.
Situație i-ar nemulțumi pe ceilalți agricultori din sat, mai ales că Ion este originar din Ursoaia, sat apropiat cu Pelinei.
„Acolo sunt interese. Fiecare din consilierii care au fost acolo vor câte ceva. Nu trebuie să facem irigare, al doilea vrea iaz acolo, unu vrea depozitul care l-am construit. Lozinca lor este să lepădăm tot și să plecăm din sat”, a afirmat Ion.
La fața locului, jurnaliștii ziuadeazi.md au descoperit transformatorul distrus dar și punctul de control al pompei de apă afectat de la lovituri cu ceva tare. Pe pompa de apă nu a rămas nimic întreg: tot ce se putea de distrus a fost distrus. Țeava care aduce apa din iaz, de circa 10 metri a fost scoasă din pământ și aruncată pe iarbă. Filtrul care se afla în apă, era aruncat pe malul iazului.
Primarul PAS, Tudor Luca, a recunoscut că a fost pe acel teren, de se face că nu știe nimic despre acest caz.
„Am fost pe scurt timp, dar nu am văzut să agreseze pe cineva. Acolo în fiecare zi sunt evenimente din astea, din păcate” a comunicat primarul comunei Pelinei, Tudor Luca.

Tudor Luca, primarul comunei Pelinei

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.