Voronin: Decizia de consolidare a forțelor comuniste și socialiste i-a pus în încurcătură practic pe toți,

Decizia de consolidare a forțelor comuniste și socialiste i-a pus în încurcătură practic pe toți, inclusiv pe membrii PCRM, dar trecutul istoric demonstrează că așa ceva este posibil, mai cu seamă dacă se vrea o victorie împotriva forțelor care vor să ducă la lichidarea statului, a spus Vladimir Voronin, liderul comuniștilor, co-președintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în fața simpatizanților adunați la Palatul Feroviarilor.

”În situația în care se află acum Republica Moldova, noi trebuie să ne unim forțelor, să să dăm la o parte toate supărările, tot ce ne separa, neînțelegerile și să mergem împreună”, a declarat liderul comunist.

”Eu i-am întrebat pe tovarășii noștri, oare Stalin foarte mult i-a iubit pe Churchill și Roosevelt? Dar ei au creat un bloc armat antifascist (antinazist – n.r.), o coaliție împotriva lui Hitler”, a mai spus Voronin, făcând o paralelă cu unirea comuniștilor și socialiștilor din Moldova, în această campanie pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Președintele PCRM a subliniat că situația din Republica Moldova este tot mai gravă, oamenii trăiesc mai rău, iar din acest motiv s-a decis crearea blocului comun, pentru a asigura poporul cu un viitor mai bun.

”Eu cred că voi o să fiți de acord, că această decizie este una corectă, având în vedere situația din țară”, a declarat Voronin, fiind aplaudat de audiență.

Amintim că PCRM și PSRM au creat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, iar pe buletinul de vot va fi cu numărul 6.

La aceste alegeri, BECS se va lupta inclusiv pentru păstrarea suveranității și independenței Republicii Moldova.

Sursa: telegraph.md

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.