Dodon, la o întâlnire electorală: Cine sunt acești ”galbeni”? Sunt aceeași ”verzi” de la Filat

În contextul situației problematice din țară, forțele de stânga au avut sarcina primordială să facă cea mai bună echipă, care să se poate descurca, iar din acest motiv s-a decis unificarea comuniștilor și socialiștilor, a spus Igor Dodon, președintele PSRM, co-președintele Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, la o întâlnire electorală care a avut loc la Palatul Feroviarilor din Chișinău.

”Eu vreau să vă spun că toți înțeleg acest lucru. Când am decis să ne unim forțele, sarcina noastră a fost să facem cea mai bună echipă care să se descurce în această situație grea, cu toate aceste probleme. Eu sunt sigur că așa înțeleg majoritatea oamenilor din Republica Moldova, dar în fața noastră va fi o victorie nu chiar ușoară, deoarece la aceste alegeri vor participa zeci de partide, însă lupta va fi între două forțe, între BECS și PAS”, a spus Dodon, îndemnându-i pe oameni să înțeleagă foarte bine cine sunt cei de stânga sau de dreapta, roșii și galbenii care odinioară au fost verzi.

”Cine sunt acești ”galbeni”? Sunt aceeași ”verzi” de la Filat. Iată ei acum încearcă să demonstreze că sunt noi, dar metodele lor sunt aceleași. E aceeași echipă de oameni care au furat miliardul, aeroportul, au distrus CFM”, a spus liderul socialist, subliniind că cei de stânga, care se identifică cu culoarea roșie, sunt pentru soluționarea problemelor sociale, pentru pensii mai mari.

”Ce fac cei de dreapta? Ei au majorat vârsta de pensionare, dar socialiștii au anulat legea. Totuși, ce va fi dacă câștigă dreapta? Vor crește din nou vârsta de pensionare, poate chiar mai mult, deoarece ei vor să scape de pensionari”, a mai spus Dodon.

La aceeași întâlnire electorală, liderul socialist a vorbit și despre succesele fostei guvernări comuniste, din care a făcut parte în calitate de ministru și chiar a răspuns de domeniul economic. Astfel, a amintit despre susținerea PCRM pentru agricultori, despre dotarea brigăzilor cu tehnică agricolă și altele. În context, s-a amintit că Maia Sandu nu a promulgat legea prin care producția locală urma să fie prioritară pe rafturile supermarketurilor din țară.

”În domeniul economic, noi suntem pentru crearea locurilor de muncă, dar ei sunt pentru distrugere. În perioada guvernării sub conducerea lui Voronin a fost create 300 de mii de locuri de muncă, a fost un program separat, dar în ultimii ani s-au închis 700 de mii de locuri de muncă, oamenii au plecat masiv”, a spus liderul PSRM.

Nu în ultimul rând, Igor Dodon a amintit despre cum Maia Sandu a închis zeci de școli în perioada când aceasta ocupa funcția de ministru al Educației și că în următorii ani intenționează să lichideze raioanele și mai multe primării mici.

”Moldova este foarte mică și trebuie să prietenim cu UE, cu Rusia, China, Turcia. Aceasta este poziția noastră”, a conchis Dodon la capitolul politica externă, menționând că actuala conducere a statului vrea să alinieze țara noastră cu statele care recent au impus sancțiuni împotriva Republicii Belarus.

La final, Igor Dodon a vorbit în fața simpatizanților despre valorile culturale ale țării noastre și despre faptul că cei de dreapta atentează la biserica ortodoxă și doresc să autorizeze diferite marșuri ale minorităților sexuale, pentru că așa doresc curatorii și finanțatorii lor de peste hotare.

Sursa: telegraph.md

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.