Vlad Plahotniuc: Blocul ACUM se va face direct vinovat dacă se va ajunge la alegeri anticipate. Cetățenii nu pentru asta au votat

Alegerile anticipate ar putea fi o problemă serioasă pentru țară și cetățeni. Iar blocul electoral ACUM, care refuză dialogul, va fi direct responsabil, dacă se ajunge în această situație și va trebui să dea socoteală în fața oamenilor. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru deschide.md., transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„Asta înseamnă intrarea într-o criză complicată, cu posibile efecte foarte grave pe zona economică și socială. Cine încearcă să declanșeze anticipatele trebuie să se pregătească să răspundă nu doar pentru această decizie politică, dar să răspundă în fața cetățenilor și pentru efectele sociale negative care ar urma”, a punctat Plahotniuc.

Liderul democraților a menționat că toți cei care fac presiuni publice pe liderii Blocului ACUM, fac o greșeală, pentru că Maia Sandu și Andrei Năstase se vor bloca și mai tare.

„Cred că înțeleg și singuri că vor fi direct responsabili dacă se ajunge la alegeri anticipate și dacă țara intră în criză”, a spus Plahotniuc.

Politicianul a comentat și scrisorile trimise liderilor blocului ACUM pentru inițierea negocierilor de formare a coaliției de guvernare.

„Eram gata să mergem la această întâlnire cu un plan foarte clar de negocieri, cu o propunere de posibil acord pe teme foarte concrete, așa cum au rezultat ele din problemele pe care cetățenii ni le-au comunicat la întâlnirile electorale. Cred că, înainte de orice, trebuie să le arătăm cetățenilor și partenerilor străini ce fel de guvernare vrem să facem, apoi cu cine”, a venit cu detalii președintele Partidului Democrat din Moldova.

Liderul PDM a mai atras atenție asupra faptului că scrisorile au fost trimise fără ca acest lucru să fie făcut public pentru a evita speculații pe tema ”mărului otrăvit”.

„Nu uitați că este vorba despre un bloc electoral format din mai multe partide, formațiuni noi, cu oameni fără experiență în politică, oameni care au ajuns în Parlament pe discursul acesta de ură la adresa guvernării. Eu nu-i critic pentru asta, a fost o strategie cu care au luat câteva mandate, întotdeauna există un electorat care este împotriva guvernării și ei s-au adresat acestui electorat. Problema este însă că și acel electorat, ca și electoratul nostru și al celorlalte partide, vrea o țară guvernată, nu a votat pentru o criză politică, pentru intrarea țării în incapacitate de a mai plăti pensii și salarii. Dacă știau că votează Blocul ACUM și țara merge în alegeri anticipate, cred că votul lor ar fi fost altul sau nu ar fi fost deloc”, a mai spus liderul PDM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.