Vlad Filat a CONFIRMAT: Maia Sandu și PAS este același proiect PLDM

Vlad Filat a confirmat indirect că Maia Sandu și PAS este același proiect PLDM. Orgolios de fire și lăudăros fiind, Filat nu s-a putut abține ca să facă acest anunț cel puțin după scrutinul din 11 iulie. Cu toate că, pentru mine cel puțin, era clar din start cum stau lucrurile. O confirmare în acest sens este și emisiunea din 24 mai, în care am explicat cum Vlad Filat a format lista PAS pentru alegerile anticipate.

Vlad Filat a scris deci pe pagina sa de Facebook că “În 2009 eu și PLDM-ul l-am învins pe Vladimir Voronin! În 2020 Maia Sandu l-a învins pe Dodon. Urmează iulie 2021… “.

Dar oare l-a învins Filat pe Voronin în 2009? La anticipatele din 29 iulie 2009, pentru Voronin (PCRM) au votat 706 732 de moldoveni, iar pentru Filat (PLDM) au votat doar 262 028 de moldoveni. Că s-a format AIE, iar PCRM a stat în opoziție, nu e nici pe departe meritul lui Vlad Filat. Fără PL și PDM, Filat și al său PLDM stătea mult și bine în opoziție și cine știe, poate ajungea tras la răspundere pentru privatizările ilicite din anii tinereții. În fond, vă place sau nu, dar AIE e mai degrabă creația lui Vlad Plahotniuc, PDM având atunci oferta PCRM de a forma împreună un guvern și aveau suficiente voturi pentru a vota în Parlament un șef de stat. Vă mai amintiți când Voronin îi zicea lui Diacov că “48 + 13 = 61, Dumnezeu a dat această cifră”, anume cu ideea că pentru alegerea președintelui era nevoie de votul a 61 de deputați.

Și Maia Sandu chiar este precum Filat, arogantă, își asumă meritele altora, dă cu piciorul în parteneri. Filat a zis că Maia Sandu l-a învins pe Dodon în 2020. PAS zice la fel și tot flutură milionul ăla de voturi care în realitate ar fi aproximativ 900 000. Filat și PAS își asumă victoria împotriva lui Dodon fără a spune că fără voturile Platformei DA, voturile PUN și altor unioniști, fără voturile tuturor celor care au votat împotriva lui Dodon nu pentru Maia Sandu, nu mai stăteai ei astăzi în “turnul de fildeș” de pe bd Ștefan cel Mare. În fond, cine era azi Maia Sandu, dacă Andrei Năstase nu se retrăgea în favoarea ei la prezidențialele din 2016?

Maia Sandu și PAS va continua ceea ce a început PLDM. Asta ne spune Filat. Dar ce a început PLDM? A început furtul fondurilor europene, a început să împrumute sume enorme de la FMI, Banca Mondială și alte instituții financiare externe, a început politizarea instituțiilor de învățământ (doar n-ați uitat cum toți rectorii universităților au pus fulare verzi la gât), și multe alte lucruri urâte, dar important, făcute sub drapelul Uniunii Europene.

PLDM nu participă la aceste alegeri, dar Vlad Filat este prezent pe lista PAS. Cărțile au fost date pe față.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.