Apucături de dictator! Maia Sandu spune că este dispusă să discute doar cu presa comodă

Șeful statului, Maia Sandu, care a promis că va fi președintele tuturor cetățenilor și că va fi transparentă în activitatea ei în fruntea țării, discriminează jurnaliștii. Maia Sandu împarte presa în „bună” și „rea”, subliniind că răspunde la întrebările doar la jurnaliștii, care nu o critică.

În condițiile în care Președinția refuză în continuare să răspundă la întrebările noastre expediate în scris, despre secretizarea anexelor la Acordul semnat la 1 ianuarie 2021 cu Fundația germană Konrad Adenauer Foundation (KAS), jurnalistul Telegraph.md a mers astăzi la Căușeni, unde este o vizită a Maiei Sandu, pentru a-i adresa direct mai multe întrebări.

La întrebarea jurnalistului nostru, de ce Președinția ascunde anexele Acordului semnat cu fundația străină, care prevede angajarea mai multor persoane, plătite de peste hotare, pentru a lucra în folosul șefei statului, Maia Sandu a răspuns brutal, că nu vorbește cu instituția noastră media, care este acreditată oficial la Președinție.

„Când o să primim o adresare de la o instituție adevărată de presă, o să prezentăm toată informația”, a declarat Maia Sandu, care a întors spatele jurnalistului și a plecat, refuzând să mai răspundă la orice altă întrebare.

Maia Sandu nu a reacționat nici la informația că instituția noastră de presă este acreditată oficial la Președinție, instituția pe care o conduce, iar ea a promis transparență totală și deschidere față de presă.

Redacția Telegraph.md condamnă acest comportament discriminator al Președintelui țării, Maia Sandu, care este plătită din banii tuturor cetățenilor, inclusiv ai noștri. În calitate de demnitar, este obligată să aibă respect și să trateze în mod egal orice instituție de presă înregistrată oficial în țara noastră. Comportamentul Maiei Sandu, în calitate de șef de stat, este ilegal, contravine Legii Presei, Legii cu privire la accesul la informație, dar și Constituției.

Pe această cale, apelăm la ONG-urile media să reacționeze la comportamentul discriminator al Președintelui Maia Sandu, care împarte instituțiile media. Vom expedia și o întrebare în scris la Președinție, pentru a preciza care este „media adevărată” în opinia Maiei Sandu.

Amintim că Telegraph.md a depus deja două solicitări la Poliție, prin care cerem tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de la Președinție, care au încălcat Legea privind accesul la informație, în cazul unor solicitări anterioare de informație.

Mai precizăm că, după mai multe demersuri în scris și verbale, Telegraph.md a obținut copia Acordului semnat de Președinție cu Fundația KAS. Însă anexele la acest document au fost secretizate. Anume anexele conțin informații despre persoanele angajate, salarizarea acestora. Potrivit acordului, persoanele angajate de fundația străină primesc acces la secrete de stat. Obiectul acestui acord a fost motiv de sesizare a Procuraturii Generale și a Serviciului de Informații și Securitate din partea unui deputat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.