Visul profesorilor și studenților Liceului Teoretic ,,Natalia Gheorghiu” s-a împlinit: sala de adunări a fost dotată cu echipamente audio și video moderne – cadou de la Ilan Șor cu prilejul aniversării celor 55 de ani de la fondarea instituției

Bucurie pe fețele profesorilor, recunoștință în inimile tuturor celor care au absolvit acum mulți ani și a celor care acum învață la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu”. Aceasta este cea mai veche instituție de învățământ din sectorul Râșcani al Capitalei. Fosta școală nr.14 a sărbătorit 55 de ani de la fondare. De-a lungul anilor, 2,5 mii de elevi au primit o educație excelentă în această instituție. Printre aceștia se numără politicianul și omul de afaceri Ilan Șor, Marina Tauber, fosta deputată Maria Albot și mulți alți reprezentanți ai cercurilor politice și de afaceri ale țării noastre.

„Minunatul nostru Liceu „Natalia Gheorghiu” sărbătorește cea de-a 55-a aniversare. Este mult sau puțin? Aceasta este o epocă întreagă în viața unei instituții de învățământ! Aș dori să felicit sincer administrația liceului, pe toți profesorii, elevii și părinții lor, absolvenții și pe toți cei care au lucrat în această minunată școală și au dezvoltat-o, cu prilejul acestei minunate sărbători! Anii de școală nu se uită niciodată!” – a subliniat Marina Tauber.

Personalul didactic al acestei instituții de învățământ merită o atenție deosebită. Aici lucrează profesori cu literă mare, care au educat și au dat oferit cunoștințe mai multor generații de elevi. Printre aceștia se numără o persoană cu o inimă uriașă și o profesoară de la Dumnezeu, Reghina Vladimirovna Apostolova, acum deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care a condus liceul timp de 22 de ani. Foștii elevi și părinți își amintesc cu căldură despre acest mentor și lider minunat.

„Au fost ani minunați. Totul în acest liceu a fost întotdeauna perfect organizat. Dacă cineva dintre elevi se confruntă cu probleme, Reghina Vladimirovna se implica mereu personal în rezolvarea acestora, abordând fiecare persoană în mod individual, ca om”, a spus mama unuia dintre absolvenții de liceu.

„Ne-am grăbit mereu să mergem la școală, pentru că a fost frumos, confortabil, interesant și a fost întotdeauna o atitudine foarte caldă, înțelegătoare față de noi. Acești ani sunt de neuitat”, și-a împărtășit un alt absolvent amintirile.

La eveniment au venit nu doar actualii și foștii elevi sau părinții acestora, dar și mulți invitați de seamă, printre care parlamentarul Vadim Fotescu.

„Între pereții acestui liceu te simți ca acasă, există un spirit de familie aparte, relații sincere și bune. Este minunat că avem instituții de învățământ atât de excelente”, a spus Fotescu.

La liceul natal a venit și vicepreședintele raionului Orhei, Irina Bogaciuc, care a condus această instituție de învățământ timp de 15 ani. Cu prilejul sărbătorii, au fost acordate diplome și cadouri memorabile elevilor cu merite deosebite, precum și distinselor profesori.

În ziua aniversării, s-a împlinit visul întregului corp didactic și al studenților liceului, care își doreau aparatură modernă pentru sala de adunări. Acest lucru a devenit posibil datorită ajutorului lui Ilan Șor.

„Liceul este o adevărată sursă de oameni pentru politică, sport, cultură și alte sfere ale Moldovei. Am doar amintiri minunate din anii mei de școală. Cadoul meu modest este echipamentul audio și video pentru sala de adunări. Toate sărbătorile și concertele vor fi acum la un nivel înalt aici. Mă bucur că totul a fost solemn și frumos!” – a scris politicianul pe rețelele de socializare cu ocazia aniversarii iubitului său liceu.

Finalul evenimentului a fost marcat de o concertul organizat de liceu. O adevărată surpriză muzicală și un alt cadou de la Ilan Șor în cinstea aniversării liceului a fost prestația minunaților noștri muzicieni – formația DoReDos, care a testat cu acest prilej noua tehnică. Sărbătoarea a fost un mare succes, iar liceenii se vor întoarce pe băncile instituției pentru a dobândi noi cunoștințe.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.