Marina Tauber: Facem apel la toți colegii din opoziție să susțină inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Recean

Deputatul Marina Tauber și colegii săi din Parlament anunță că au semnat pentru inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Recean. Asta după ce Executivul nu a făcut față intemperiilor, și a pus în pericol viața cetățenilor, iar în consecință câteva persoane au decedat. Vă amintim că inițiativa a fost anunțată marți, 28 noiembrie, de către politicianul Ilan Șor.

„La inițiativa liderului nostru Ilan Șor, eu și toți colegii mei, deputați ai echipei noastre, am semnat pentru inițierea unui vot de neîncredere Guvernului Recean. Acest document va fi expediat Parlamentului. Facem apel către toți colegii din opoziție să susțină inițierea unei moțiuni de cenzură! Ultima limită, pe care și-a permis să o depășească regimul cu „guvernul” său incompetent, a fost indiferența totală și cinică față de cetățenii Moldovei. Toți au rămas singuri în fața unui dezastru natural”, menționează Tauber.

Deputatul menționează că oamenii mor din cauza incompetenței și slăbiciunii Guvernului, și se întreabă retoric – Ce poate fi mai rău?

„În mai multe localități, oamenii au rămas fără curent electric, cu drumurile blocate și fără posibilitatea de a ieși din nămeți. Ca urmare, mai multe persoane au murit într-un mod groaznic. Și nu excludem că nici măcar nu avem toate informațiile pe această temă. Acestea sunt ascunse și mușamalizate. Din cauza iresponsabilității Guvernului actual, mai multe localități încă rămân fără electricitate și condiții decente de viață”, a mai menționat parlamentarul.

Marina Tauber a menționat că este cinic și josnic când, după asemenea tragedii, premierul dă vina micii funcționari, de parcă el nu ar purta nici o responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat.

„Și acesta este unul dintre multele și multele motive care s-au acumulat de-a lungul anilor de guvernanță a regimului pentru care am decis să exprimăm un vot de neîncredere Guvernului. Solicităm repetat tuturor să sprijine această inițiativă. Linia roșie a fost depășită. Mai prejos de atât nici măcar nu poate fi. PAS a întrecute orice limite, cu mult timp în urmă”, a conchis deputatul.

Amintim că, ieri, Ilan Șor a anunțat inițierea unui vot de neîncredere față de guvernul condus de Dorin Recean, după ce puterea executivă și structurile subordonate, inclusiv Comisia pentru Situații de Excepționale, nu au luat măsurile adecvate pentru combaterea dezastrului. Potrivit acestuia, incapacitatea Guvernului și a Comisiei pentru Situații de Urgență de a face față condițiilor meteorologice severe indică incompetența autorităților.

Politicianul a făcut un apel către toți reprezentanții forțelor politice cu orientare socială, pentru care grija față de oameni este prioritară, să susțină semnarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Recean, întrucât așa nu mai poate continua!

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.