Video // Unioniștii sunt nemulțumiți față de decizia lui Sandu de a vota un candidat socialist la funcția de președinte al legislativului

Decizia reprezentanților Partidului Acțiune și Solidaritate de a vota un candidat socialist la funcția de președinte al legislativului, în cazul unei coaliții cu PSRM, a provocat nemulțumirea unui grup de unioniști. Pe o rețea de socializare, tinerii au anunțat că vor protesta, astăzi la ora 15.00, în fața sediului sediul PAS. Contactat de postul nostru de televiziune, unul dintre organizatori, Mihai Goian, ne-a spus că manifestația va fi organizată în semn de protest față de decizia reprezentanților PAS de a vota un candidat prorus în fruntea Parlamentului. Potrivit acestuia, România a susținut mereu Republica Moldova și a construit școli și grădinițe iar acum țara noastră se întoarce cu fața spre Rusia. La manifestație și-au anunțat prezența și combatanții războiului de la Nistru. Într-o postare pe o rețea de socializare, aceștia au acuzat membrii PAS că ar face jocul Moscovei, transmite stiridinmoldova.md cu referire la voceabasarabiei.md.

Și scriitorul Andrei Strâmbeanu, fost deputat între anii 1998 și 2001, a criticat dur decizia deputaților PAS: „Am rămas consternat, ucis, de această veste. Maia Sandu vrea să se înfrățească cu dracul până trece puntea, ca după aceea ea se va schimba din nou. Nu este adevărat. Nu se va schimba din nou. Cine dă un deget dracului, pierde toată mâna, pierde și capul.”

Cu o reacție a venit și fostul consilier al președintelui român, Traian Băsescu. Iulian Chifu a scris că, indiferent de perspective, partidul condus la Maia Sandu s-a compromis definitiv. La rândul lor, partenerii PAS în cadrul blocului politic ACUM, reprezentanții Platformei DA, au spus că se întrunesc și ei într-o ședință de urgență, în urma căreia vor lua o decizie în acest sens.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.