Video // Socialiștii se întrec la oferit comentarii agenției de știri a separatiștilor din Donbas și Crimeea

Deputații Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea și Vladimir Odnostalco se întrec la oferit comentarii agenției de știri a separatiștilor din Donbas și Crimeea – NewsFront. Deputații moldoveni vorbesc despre ultimele evenimente din Republica Moldova, „regimul oligarhic” și „sprijinul oferit majorității parlamentare PSRM-ACUM din partea partenerilor externi”, transmite stiridinmoldova.md cu referire la deschide.md.

Comentând situația din Chișinău, Bogdan Țîrdea a confirmat și faptul că PSRM este „un partid pro-rus”, în timp ce Igor Dodon mereu declară că socialiștii nu sunt influențați de Federația Rusă, ci sunt un partid Pro-Moldova.

„După alegerile parlamentare noi am avut o perioadă de trei luni pentru negocieri care au fost practic blocate. Nu mergeau nicăieri, nici PSRM cu democrații, nici blocul ACUM nu a vrut cu nimeni. Această situație s-a menținut până la vizita în Moldova a domnului Kozak… Ulterior, cei de dreapta s-au întâlnit cu Kozak și PSRM, bineînțeles, la fel s-a întâlnit, după care procesul de negocieri a fost deblocat. Rolul lui Kozak a fost enorm. Cei de dreapta au fost fascinați”, a declarat deputatul.

Colegul său de fracțiune, deputatul Vladimir Odnostalco, comentând situația din Republica Moldova, a închinat mulțumiri rușilor pentru tot sprijinul acordat în această perioadă.

„Atmosfera de frică și teroare. Mulțumim pentru sprijinul din partea Rusiei, Europei și SUA. Avem o mulțime de organizații obștești, declarații privind recunoașterea Guvernului actual”, a menționat el.

De precizat că News Front este o agenție informațională rusească, creată în noiembrie 2014, ca portavoce pentru separatiștii din Lugansk și Donețk. Potrivit mai multor informații, aceasta este finanțată de Serviciul rus de Securitate (FSB). Pe site este indicată și adresa – „Rusia, Republica Crimeea, strada Strelkovaya”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.