Video // Arsenal de muniții descoperit de geniștii Armatei Naționale la Taraclia

Descoperire impresionantă lângă Taraclia. Sute de proiectile de artilerie din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost găsite de geniştii Armatei Naţionale. Specialiştii au fost chemaţi, în data de 19 octombrie, de un grup de muncitori care efectuau lucrări de drenaj, transmite stiridinmoldova.md.

În urma cercetării terenului, geniștii au descoperit 307 proiectile de artilerie, calibrul 76 mm, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Lucrările de cercetare genistică continuă şi astăzi în zonă, iar la finalizarea operaţiunii de cercetare, muniţiile vor fi transportate la Centrul de Instruire al brigăzii, unde vor fi distruse în condiţii de maximă securitate.

De menţionat că în cele 10 luni ale anului curent, geniştii Armatei Naţionale au dezamorsat 7350 de obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.