Video // Alaiba, se lovește cu dreptul în stângul, deputatul nu a scris nimic ce ține de îndemnizațiile soției primite din Estonia

Deputatul din PAS, Dumitru Alaiba, se lovește cu dreptul în stângul. După ce a indicat în declarația de avere un preț de doar 30 mii de euro, pentru o cotă parte de 50% dintr-o casă de lux și terenul aferent situat în sectorul Telecentru ce valorează în realitate milioane de lei, deputatul nu a scris nimic ce ține de îndemnizațiile soției primite din Estonia. Dar s-au dat ambii de gol într-un video postat pe facebook, transmite stiridinmoldova.md cu referire la telegraph.md.

Din dorința de a-și face PR, Alaiba și soția acestuia originară din Estonia, au postat un video pe facebook în care au enumerat ce proprietăți au fiecare dintre ei. Deputatul din PAS recunoaște în video că este obligat de lege să indice în declarația de avere și toate veniturile soției, dar dacă e să analizăm declarația depusă de către acesta la CEC, vom vedea mai multe „scăpări”.

„Suntem căsătoriți și eu sunt obligat să declar și averile soției.”, a declarat Alaiba.

Soția deputatului din PAS a confirmat cele spuse de soțul ei și a ținut să concretizeze că ea nu este deputat în Parlamentul de la Chișinău. Imediat, Dumitru Alaiba a punctat în engleză „yet”, adică „încă” sau „deocamdată” aceasta nu este deputat, lăsând astfel să se înțeleagă că are planuri în acest sens.

Mai mult decât atât, soția lui Alaiba a mai spus în video că până acum a beneficiat de îndemnizație de maternitate din Estonia, care s-ar termina în această lună. Cu toate acestea, în declarația de avere depusă de Dumitru Alaiba la CEC, vedem că nu este indicată respectiva îndemnizație de care a vorbit soția sa, acest lucru reprezentând o ilegalitate. Declarația de avere a deputatului poate fi văzută aici.

Amintim că Dumitru Alaiba a ajuns deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele PAS cu cele mai puține voturi obținute. Dumitru Alaiba este și fostul consilier al lui Vlad Filat și s-a făcut remarcat în presă când a promovat în anul 2013 un articol prin care scria că „Banca de Economii va fi bine”, numindu-i în același timp „oportuniști politici” pe cei care trăgeau alarma că Filat și Platon pun pe brânci sistemul bancar.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.