VEZI cine va face parte din Comisia de anchetă pentru investigarea preluării acțiunilor băncilor și a companiilor de asigurări din Moldova în 2010-2011

Inițiativa deputaților PSRM cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2011, a fost publicată pe site-ul Parlamentului.

Potrivit proiectului PSRM, din comisie vor face parte nouă membri, dintre care va fi ales un președinte, vicepreședinte și secretarul comisiei. Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autorităţile responsabile, va audia părţile şi persoanele implicate şi va prezenta Parlamentului, în termen de până la 120 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

Potrivit autorilor proiectului, frauda din sistemul bancar a fost precedată de preluarea prin atac raider a unor bănci comerciale, în anii 2010-2011. În opinia deputaților PSRM, fără preluarea controlului asupra unor bănci comerciale, nu a fost posibilă scoaterea banilor din sistemul bancar.

Proiectul de hotărâre urmează să fie prezentat și votat la una din ședințele viitoare ale Parlamentului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.