Analist politic: Guvernul Chicu nu va fi demis, deoarece acest pas este periculos pentru Maia Sandu

Guvernul Chicu nu va fi demis, deoarece acest pas este periculos pentru Maia Sandu. Totodată, pentru a obține numărul necesar de voturi, este nevoie de echipa Șor, iar liderul PAS respinge categoric orice contact cu această formațiune. Opinia a fost exprimată de către analistul politic Igor Volnițchi într-un interviu pentru eNews.

Totodată, Volnițchi consideră că nici în Parlament nu ne putem aștepta la o nouă majoritate. Formarea unei coaliții dintre PSRM, PDM și ACUM teoretic este posibilă, dar la mod practic sunt puține șanse ca acest lucru să se întâmple.

“Deci există o singură opțiune – alegerile anticipate. Cine va avea de câștigat: în primul rând, PSRM și PAS, care pot obține cele mai multe mandate în Parlament. Și pentru țară este benefic, deoarece parlamentul în componența sa actuală este nefuncțional”, a explicat analistul.

Un alt subiect, care este intens discutat în societate – dorința lui Andrei Năstase de a deveni premier.

“Are șanse minime. În primul rând, Maia Sandu nu-i va permite să ocupe acest post. În caz contrar, ratingul lui Năstase va crește, iar acest lucru o va împiedica pe Sandu la alegerile prezidențiale”, susține Volnițchi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.