Un naturalist încercă să îl convingă pe Trump că încălzirea globală este un fenomen real

David Attenborough susţine că ar încerca să îl convingă pe Donald Trump, care este, potrivit naturalistului britanic, „orb” la efectele încălzirii globale, că acest fenomen reprezintă o ameninţare reală, transmite stiridinmoldova.md cu referire la Press Association.

Cercetătorul şi realizatorul de programe pentru televiziune a spus că nu se va da înapoi de la a îl confrunta pe preşedintele american în legătură cu atitudinea lui sceptică pe tema schimbărilor climatice.

David Attenborough spune că ar fi un gest de laşitate să nu încerce să îl convingă pe Trump că viitorul planetei este nesigur, dar a recunoscut că probabil cei care ignoră faptele nu doresc să le vadă.

Prezentatorul TV a mai spus că impactul schimbărilor climatice ar putea fi stopat şi inversat rapid dacă ar exista voinţă politică pentru implementarea măsurilor de mediu.

Afirmaţiile lui Attenborough au fost făcute înaintea lansării serialului „Our Planet”, care marchează trecerea de la colaborarea sa cu BBC, la cea cu Netflix.

„Nu ştiu dacă îl voi putea convinge, dar ar fi un gest laş să nu îmi asum provocarea, nu-i aşa?”, a spus naturalistul, referindu-se la o eventuală confruntare cu Trump.

„Mai mult ca sigur aş discuta şi aş chibzui cu atenţie ceea ce voi spune. Sunt atât de multe dovezi la care voi apela”.

„În primul rând, aş vorbi despre creşterea populaţiei şi despre resursele noastre de hrană. De unde le vom procura? Cum faci să iasă calculele?”.

„Ceea ce vreau să spun este cum îi spui direct, în faţă, ceea ce se întâmplă în mod vizibil – clima din Statele Unite – este totul foarte clar”.

„Nimeni nu este atât de orb ca cei care nu vor să vadă,” a adăugat naturalistul britanic.

David Attenborough susţine că există speranţă pentru viitorul planetei, dar este nevoie de acţiuni decisive pentru a aborda schimbările climatice.

„Putem îndrepta lucrurile. Chiar şi mâine, dacă există voinţă. Am putea înfiinţa chiar de mâine rezervaţii marine dacă se doreşte. Şi astfel am rezolva problema hranei populaţiei în următoarele câteva decenii. Uşor de zis, dificil de făcut. Iar singura modalitate în care poate fi realizat este prin a face lumea să gândească pe baza aceloraşi principii”.

Referindu-se la colaborarea sa cu Netflix, naturalistul a spus că noul proiect nu reprezintă sfârşitul colaborării sale cu BBC: „BBC a fost viaţa mea”.

Serialul „Our Planet” va fi difuzat de Netflix începând cu 5 aprilie în Marea Britanie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.