Dodon consideră că Moldova se află în blocaj politic și cheamă principalele forțe parlamentare la dialog

Şeful statului, Igor Dodon, consideră că Republica Moldova se află în blocaj politic şi invită partidele parlamentare la dialog. Preşedintele ţării se va întâlni, mâine, cu liderii principalelor forțe politice din Legislativ, transmite stiridinmoldova.md cu referire la moldova24.info

„La ziua de astăzi practic avem un blocaj politic post – electoral. Partidele politice care au trecut în Parlament până la ziua de astăzi nu doresc să discute între ele. S-a creat o situaţie de vid, gol politic al puterii în Republica Moldova. Evident că o astfel de situaţie nu poate să existe prea mult”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Discuţiile vor avea loc la Reşedinţa de Stat. Primul va fi invitat liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, va urma liderul PDM, Vlad Plahotniuc, apoi liderii ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Amintim că PDM a invitat de mai multe ori la discuţii liderii Blocului ACUM, însă aceştia au refuzat dialogul. Mai mult, Partidul Democrat a anunţat că este gata să le ofere şi funcţia de prim-ministru celor de ACUM, dar şi în acest caz invitaţia la discuţii a fost refuzată.

Potrivit Constituției, dacă în decurs de trei luni nu se aprobă legi în Parlament, președintele poate dizolva Legislativul și anunța alegeri parlamentare anticipate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.