Un jurist, către Maia Sandu: Dna Președintă, nu știu cine v-a dat sfatul să emiteți acest decret

Vladislav Gribincea, un jurist apropiat PAS, critică refuzul președintelui Maia Sandu de a-l numi pe judecătorul, Vladislav Clima, în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Directorul Centrului de Resurse Juridice amintește că acum două săptămâni, PAS spunea că nu poate fi revocat un act care și-a consumat efectul. Declarațiile erau făcute în contextul revocării ă Domnicăi Manole.

”Astăzi președinta Sandu face același lucru. Revocă un decret care și-a consumat efectul. Eu am criticat dur numirea dlui Clima în funcția de președinte a Curții de Apel Chișinău. Deoarece nu era nici etic și nici onest. Dar numirea, odată ce a avut loc, nu mai poate fi revocată. Altfel, nu rămâne nimic din independența judecătorilor, iar fără independența acestora nu este stat de drept, pentru care militează PAS! NU poate fi făcută dreptate prin nedreptate!

Dna Președintă, nu știu cine v-a dat sfatul să emiteți acest decret. Vă îndemn să puneți serios la îndoială profesionalismul sau buna credință a acestuia! O sabotare mai bună nici nu poate exista!”, a scris Gribincea pe pagina sa de Facebook.Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.