Un europarlamentar a întrebat-o pe Maia Sandu care este strategia ei, dacă nu se va schima componența Parlamentului după anticipate

Republic Moldova este un stat parlamentar și nu prezidențial. Această remarcă a fost făcută de către președintele Grupului Stânga Unită Europeană din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Tiny Kox, în timpul discursului Maiei Sandu la APCE. Europarlamentarul a întrebat-o pe șefa statului ce va face aceasta, în cazul în care componența Parlamentului Republicii Moldova nu se va schimba după alegerile anticipate, la care insistă Maia Sandu și PAS. “O să-l dizolvați din nou și din nou?”, a întrebat Tiny Kox.

“Va fi un război dintre instituția prezidențială și Parlament? Dar din câte eu cunosc, potrivit Constituției, Republica Moldova este un stat parlamentar. Cum poate fi soluționat conflictul, dacă dvs de fiecare dată veți dizolva Parlamentul?”, a întrebat Tiny Kox.

Maia Sandu a explicat că dizolvarea Parlamentului și organizarea anticipatelor este voința poporului. Asta chiar dacă, potrivit ultimelor sondajele, majoritatea cetățenilor consideră că principala problemă a țării în prezent este pandemia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.