Un copil de 6 ani a murit de gripă la Institutul Mamei și Copilului

Un băiețel în vârstă de șase ani a murit în capitală, fiind infectat cu gripă de tip AH1N1. Decesul a fost înregistrat pe 8 ianuarie la Institutul Mamei și Copilului.

Potrivit șefei Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, familia copilului decedat a venit din străinătate în ospeție la rude, care locuiesc în sectorul Botanica al capitalei. Mama copilului deține cetățenia R. Moldova.

Copilul avea simptome de boală, dar s-au adresat mai târziu la medic. Inițial mama a refuzat spitalizarea, iar ulterior au venit la spital în stare gravă. Copilul a fost internat pe 30 decembrie, dar starea lui s-a înrăutățit și pe 8 ianuarie a decedat.

Familia din Chișinău, la care venise în ospeție copilul diagnosticat cu gripă, a fost supusă investigațiilor medicale, pentru a preveni răspândirea infecției. Câțiva membri ai familiei au primit tratamentul corespunzător, inclusiv un copil de 4 ani a fost internat în Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco” și se află acum în afara oricărui pericol.

Amintim că primul caz de deces provocat de gripă în acest sezon a fost înregistrat în luna decembrie la Cahul. O fetiță de 14 ani, venită în vizită cu familia sa din Marea Britanie  s-a stins la spital, fiind diagnosticată cu insuficiență respiratorie de gradul III, pneumonie franc-lombară bilaterală și șoc septic.

În total, în acest sezon, au fost confirmate în laborator 102 cazuri de gripă, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Dintre acestea, 37 de cazuri – în prima săptămână a anului curent.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.