Ceban a cerut maximă responsabilitate subdiviziunilor responsabile de sfera locativ – comunală, transport și infrastructură

Conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicație și a Direcției generale locativ-comunale și amenajare au fost chemate la raport de către primarul general al Capitalei, Ion Ceban. Reprezentanții directiilor au prezentat amănunțit planurile de activitate pentru anul 2020, iar rapoatte similare vor preenta toate direcțiile.

,,Pe fiecare sector am cerut maximă responsabilitate din parte conducerii direcțiilor, astfel încît toate licitațiile să aibă loc în termen, iar acolo unde sunt înregistrate plângeri din partea cetățenilor să fie luată atitudine imediat. Fiecare consilier din cadrul cabinetului este la curent cu toată informația. Vrem să lucrăm în comun pentru a evita blocajele în implementarea unor sau altor proiecte,,, a scris Ion Ceban, într-o postare pe Facebook.

Edilul a mai anunțat că, pe parcursul anului curent, urmează să fie inițiate reparații capitale pe mai multe străzi, cum ar fi Ion Creangă, 31 August sau Tighina. De asemenea, lucrări de proiectare vor fi făcute pentru străzile Mesager, Transnistria, Bucovinei, Industrială și Bâcului. Tot în anul curent urmează să fie reparat podul din strada Mihai Viteazul și modernizate mai multe intersecții din capitală.

Totodată, a scris Ion Ceban, pe parcursul anului, vor fi organizate licitații pentru asamblarea și procurarea troleibuzelor și autobuzelor și va fi implementat proiectul,, Sistemul de taxare electronică în transportul public.

Per ansamblu, susține prmarul Capitalei, vor fi realizate proiecte de întreținere și reparație a fondului de locuințe, salubrizarea teritoriului, întreținerea stațiilor pentru transportul public, reparația capitală a clădirilor, renovarea și modernizarea ascensoarelor, întreținerea spațiilor verzi, amenajarea și construirea terenurilor de joacă pentru copii și cele destinate sportului. La fel, vor fi efectuate lucrări de construire a stației de prelucrare a levigatului la poligonul Țânțăreni.

Sursa: timpul.md

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.