Un bărbat din Moldova crește pepeni verzi cu miezul galben

Pepene verde cu miez galben este un soi de pepene timpuriu, viguros și productiv, care produce fructe rotunde cu greutăți cuprinse între 4 și 6 kg. Un fermier din raionul Criuleni crește pepeni verzi cu miezul galben. Acesta a procurat seminţe aduse tocmai din Coreea de Sud, transmite stiridinmoldova.md.

Bărbatul îşi vinde marfa pe marginea traseului, iar un kilogram poate fi cumpărat cu cinci lei.

Valeriu Iurcu din satul Ohrincea, raionul Criuleni, de zece ani cultivă pepeni verzi. În acest an însă a decis să experimenteze şi a cumpărat seminţe de harbuz cu miez galben de la un prieten, care i le-a adus tocmai din Coreea de Sud, transmite publika.md.

Agricultorul spune că pepenele cu miezul galben necesită o îngrijire mai specială. „Ar trebui să-i seamăn un pic mai des, fiindcă ei nici în curpen nu sunt așa de voluminoși. Nu sunt atât de rodiți. Adică, la un curpen dau doi – trei harbuji și nu se fac mari”, a menționat agricultorul, Valeriu Iurcu.

Bărbatul spune că acești pepeni au o serie de beneficii și pot fi folosiți atât pentru consum, cât și pentru dulceață. „El are alt gust, încă mai dulce. Un suc mai dulciu. De ce un pic mai stă, el se mai îndulcește”, a afirmat agricultorul, Valeriu Iurcu.

Un kilogram de pepene cu miezul galben, costă cinci lei, cu doi lei mai scump decât pepenele cu miez roșu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.