Un avion de pasageri a aterizat forțat pe un câmp

Un avion de pasageri a efectuat miercuri o aterizare forțată pe un câmp aflat la câțiva kilometri de un aeroport din Moscova, în urmă unui incendiu la unul dintre motoarele aeronavei, au declarat surse din cadrul autorităților ruse, citate de TASS, scrie mediafax.ro. Potrivit versiunii preliminare, o pasăre a lovit un motor, transmite stiridinmoldova.md.

„Avionul a aterizat pe burtă pe un câmp aflat în apropiere de satul Rybaki, care este la aproximativ 3-5 kilometri depărtare de pistă aeroportului Jukovski”, a afirmat o sursă.

Aeronava de tip Airbus A321, a companiei Ural Airlines, la bordul căreia se aflau 234 de persoane, inclusiv șapte membri ai echipajului, a decolat de la aeroportul Jukovski din regiunea Moscovei și se îndrepta spre Simferopol în Crimeea.

„Potrivit versiunii preliminare, o pasăre a lovit un motor, ceea ce a dus la un incendiu. În cursul aterizării, avionul a depășit pistă”, a transmis o sursă. Pasagerii aeronavei companiei au fost evacuați imediat.

Directorul general al companiei aeriene și Ministerul rus pentru Situații de urgență au confirmat că nu s-au înregistrat victime în urmă incidentului. Un reprezentant al Ministerului Sănătății din regiunea Moscova a transmis că nicio persoană nu a fost spitalizată, dar unele au primit îngrijiri medicale la locul incidentului.

Compania Ural Airlines a comunicat că ambele motoare ale aeronavei s-au defectat după lovirea unor păsări. „Aterizarea a fost efectuată adecvat, avionul nu a luat foc, toți pasagerii au fost evacuați. Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită„, a declarat Serghei Skuratov, directorul general al Ural Airlines.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.