Un adolescent de 16 ani 3 milioane de dolari după ce a devenit campion mondial

Un adolescent american a câștigat suma record de 3 milioane de dolari după ce a devenit campion mondial al jocului de calculator Fortnite, transmite stiridinmoldova.md cu referire la BBC.

Concursul a avut cel mai mare fond de premii din istoria sportului electronic, cu 30 de milioane de dolari repartizați între câștigători.

Kyle Giersdorf, în vârstă de 16 ani, a câștigat evenimentul desfășurat pe stadionul Arthur Ashe din New York, care găzduiește US Open.

Jaden Ashman – un tânăr de 15 ani din Hornchurch, Londra – a câștigat aproape 1 milion de lire sterline, ocupând locul doi.

Giersdorf, cunoscut online sub numele de Bugha, spune că vrea să economisescă cea mai mare parte a premiului. „Tot ce vreau este un birou nou și un suport pentru trofeul meu”, a spus el.

Evenimentul este privit ca un moment major în sportul electronic, o industrie de un miliard de dolari în 2019.

Recordul pentru cel mai mare fond de premii este pe cale să fie doborât deja, de un alt eveniment numit International, care are loc în august.

La finala Fortnite au participat 100 de jucători care s-au luptat pe ecrane gigant.

Patruzeci de milioane de jucători au încercat online la concurs, timp de 10 săptămâni.

Peste 30 de națiuni au fost reprezentate de 70 de jucători.

Jocul implică 100 de jucători căzuți pe o insulă unde trebuie să găsească arme, să construiască structuri și să se elimine reciproc până la ultimul și are peste 200 de milioane de jucători înregistrați în toată lumea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.