Trei bărbați – reținuți, după 13 percheziții într-un dosar de escrocherie de peste 7,5 milioane lei

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, oamenii legii investighează un grup de persoane specializat în escrocherii, care a prejudiciat atât companii, cât și particulari cu peste 7,5 milioane lei.

Mai exact, urmare a șase luni de investigație, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și angajații Direcției generale urmărire penală ale IGP au stabilit că pe parcursul anilor 2020-2021, mai multe persoane dintr-o companie au convenit cu administratorii altei companii din Moldova să dobândească ilicit bunurile altor persoane.
 
Astfel, sub pretextul menținerii relațiilor economice de lungă durată și în scopul livrării produselor agricole importate din Ucraina, trei angajați ai acestor companii au cerut și au primit de la mai multe companii și persoane peste 7,5 milioane lei, pretinși „în avans.” Până în ziua de azi, însă, păgubiții nu și-au primit produsele agricole promise.
 
Urmare a 13 percheziții la proprietățile imobile și mobile ale suspecților au fost depistate și ridicate: telefoane mobile, carduri bancare din Moldova și Ucraina, tehnică de calcul, înscrisuri de ciornă, cartele telefonice, contracte, ștampile – inclusiv ale unor întreprinderi înregistrate în zone off-shore. 
 
Suspecții – trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 36 și 69 ani – au fost reținuți, iar pe parcursul investigațiilor aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției.
 
În continuare, oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală și măsuri de investigații pentru consolidarea probelor și identificarea altor persoane care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale, se arată în comunicat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.