Târg în Chișinău – struguri autohtoni, la 5 lei/kg

Locuitorii capitalei vor putea cumpăra struguri autohtoni, la ladă, cu doar cinci lei pentru un kilogram, la un târg care va fi organizat duminică, 24 februarie, în parcul Catedralei, transmite stiridinmoldova.md.

Evenimentul este organizat de Asociația Klumea: „În timp ce la supermarket se aduc struguri de import și se vând scump, ai noștri struguri se pierd prin depozite. Am auzit apelul de ajutor al producătorilor locali de struguri și am decis să nu rămânem indiferenți. Până la următoarea roadă de struguri mai e mult de așteptat, așa că agricultorii din Moldova vă invită la un târg de struguri autohtoni. Strugurii se vor vinde la ladă, de la 5 lei/kg. Târgul va dura până la ultimul cumpărător. Veniți să vă faceți plinul de Moldova. Veniți să fiți solidari cu cei care lucrează cu dragoste pământurile noastre și cresc din ele cei mai dulci struguri”, spun organizatorii.

Târgul „Ia Moldova acasă” va începe la ora 11:00 și se preconizează să dureze până la ora 18:00.

La începutul lunii martie, mai mulți producători autohtoni de fructe s-au plâns că nu au reușit să vândă toată roada anului trecut și că aceasta ar putea fi aruncată în câteva săptămâni, dacă aceștia nu vor reuși să o comercializeze.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.