Curțile vechi din Chișinău vor fi reconstruite de către studenții de la UTM

Curtea nu e doar spațiul din jurul casei. Și nici parcare. E un mod de viață! Vecinii, prietenii, primele victorii, scrânciobul în care te-ai dat huța, pisica care se încălzește la soare, bara la care tatăl te-a învățat să te ridici… E locul în care trăiesc amintirile noastre, dar și ale copiilor noștri. Frumusețea acestor amintiri depinde de atitudinea, inspirația, dar și de implicarea fiecăruia dintre noi, tranmsite stiridinmoldova.md.

Pentru a readuce confortul și savoarea unor dulci amintiri în curțile Chișinăului, Platforma Urbană și Departamentul Arhitectura al UTM au anunțat un concurs pentru cel mai bun plan de reconstrucție a acestora. Studenții-arhitecți din cadrul FUA au manifestat interes și iată că „Reamenajarea unei zone de curte” s-a transformat din subiect propus spre abordare în soluție gata de implementare. Mai bine zis, într-un set de soluții, propuse de studenți ingenioși și creativi.

Membrii juriului au evidențiat următoarele planuri de reconstrucție:

#Diplome de gradul I le-au revenit studenților Anton Turchin și Marina Andreicenco.

#Diplome de gradul II – Antonelei Rusnac, lui Mihail Grunzu și Daniil Horosanov.

#Diplome de gradul III – Ecaterinei Podlesnaia și lui Dragoș Pânzaru.

Iar Irina Maximova, Veaceslav Golomoz, Alexandru Olari, Ivan Hadji și Daria Coseac au obținut mențiuni.

Totodată, studenţii au primit și diverse cadouri, iar deţinătorii locului I vor pleca la Conferinţa „Architecture of the future” – „Arhitectura Viitorului”, care se va desfășura la Kiev.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.