Swatch vrea 100 de milioane de dolari de la Samsung

Swatch vrea 100 de milioane de dolari de la Samsung, considerând că mai multe cadrane pentru ceasurile inteligente Samsung copiază designul propriilor ceasuri, inclusiv cel al unor modele care costă sute de mii de dolari, transmite stiridinmoldova.md cu referire la digi24.ro

Producătorul elveţian de ceasuri a intentat un proces împotriva Samsung, acuzându-l pe acesta din urmă că foloseşte pentru propriile smartwatch-uri cadrane copiate de la ceasurile Swatch.

Avocaţii Swatch susţin că mai bine de 30 de cadrane virtuale care pot fi folosite de smartwatch-urile Samsung au fost copiate de la ceasurile companiei elveţiene.

Samsung este acuzat de practici de business incorecte şi de faptul că încearcă să lase utilizatorii să creadă că cele două companii ar avea un acord prin care coreenii pot folosi designurile Swatch.

Cadranele la care se referă cei de la Swatch sunt disponibile în magazinul Galaxy Apps. Acestea sunt publicate de către dezvoltatori terţi, iar Samsung opreşte un procent din vânzări.

Cei de la Swatch dau mai multe exemple, inclusiv un cadran cu design unic numit Jaquet Droz Tropical Bird Repeater, care este folosit pe un ceas ce costă 650.000 de dolari.

Elveţienii susţin că au contactat Samsung încă din luna decembrie a anului trecut, căruia i-au trimis o listă de cadrane care au fost copiate de la ceasurile Swatch. Samsung ar fi eliminat din magazinul său doar o parte din acestea cadrane, în vreme ce ulterior au apărut alte cadrane copiate de la ceasurile elveţiene.

Drept urmare, Swatch a dat Samsung în judecată în New York şi cere daune de 100 de milioane de dolari.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.