Maia Sandu în doi ani a pierdut jumătate din voturile diasporei

Bloggerul Eugen Luchianiuc a postat pe blogul său un articol în care a demonstrat că Maia Sandu a pierdut în 2 ani peste 70 de mii de voturi din diasporă. Acesta a comparat rezultatele liderei PAS în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, când aceasta a candidat pe circumscripția 50 și rezultatele de la alegerile prezidențiale, anume turul 2 din 13 noiembrie 2016, transmite stiridinmoldova.md cu referire la telegraph.md.

Astfel, conform datelor care pot fi ușor găsite pe internet, în data de 13 noiembrie 2016, Maia Sandu a acumulat în diasporă aproximativ 120 de mii de voturi. Duminica trecută, Maia Sandu a reușit să scoată la vot doar 2.18% de alegători din diaspora europeană, iar pentru lidera PAS au votat mai puțin de 50 de mii de voturi, astfel în doar 2 ani, aceasta a pierdut încrederea a peste jumătate din voturile diasporei, care pur și simplu au renunțat să meargă la vot.

Eugen Luchianiuc vine cu câteva posibile motive ale acestui eșec total al Maiei Sandu:

1. Maia a decis să meargă ea pe diasporă și nu cineva din liderii diasporii europene. Iar ei sunt destul de mulți și se putea face un primeries între ei să se decidă cine va reprezenta AcuM-ul în Europa. Dar nu s-a dorit. De ce? Pentru că s-a crezut că Maia va putea aduce minim 120 de mii de voturi. Dar nu a fost să fie.

2. Maia a dezamăgit. Vreți voi sau nu vreți, dar diaspora nu-i proastă și ea vede ce acțiuni face sau mai bine zis nu face partidul ei și tot AcuM-ul. Și mai e o chestie, după alegerile prezidențiale din 2016 se cereau proteste. Proteste masive cu privire la un eventual vot fraudat sau variante de ăstea. Doar că Maia a băgat palma-n cur și s-a dus la odihnă în loc să protesteze.

3. Oamenii așa și nu au înțeles în ce a constat filtrul celor de la #pas. Nu au înțeles cum au trecut de al alde alaiba sau maria ciobanu care i-au fost apropiați lui Filat atunci când ăsta stătea pe țeava de bani de la Șor.

4. Diaspora nu-i poate ierta Maiei apropierea totală de Andrei Năstase. Omul care mai dăunăzi era cu Dodon și Renato iar acum se ține de fusta Maiei.

5. Oamenii s-au săturat de alegeri care nu schimbă nimic.

Concluzie:

Maia este un simplu troll de-a lui Filat/sturza/lucinschi. Nu mă credeți? Aveți răbdare și veți vedea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.