Susținerea primarilor pentru PAS, oferite de costă sute de mii de euro

Susținerea primarilor pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a costat aproape jumătate de milion de euro, scriu jurnaliștii de la NewEurope.eu, care au realizat o investigație despre finanțarea ilegală a PAS de către Occident.

“În documente este o rubrică în care sunt prevăzuți 810 mii de euro pentru “fidelizarea unor angajați publici din Moldova”. Pentru “Atragerea primarilor” (șefi ai comunităților locale) sunt destinați încă 470 de mii de euro. În susținerea PAS trebuie să fie atrași “influenceri” locali (sunt indicate 7 persoane din Moldova și încă 4 moldoveni de peste hotare, buget total – 73 400 euro, bani prevăzuți pentru onorarii și pentru promovarea sponsorizată a produselor)”, se arată în investigație.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, un prestigios portal din Belgia, NewEurope.eu, a publicat o investigație scandaloasă. Potrivit anchetei jurnalistice, mai multe țări din Occident finanțează PAS ilegal. Doar pentru această campanie electorală s-au alocat 56 de milioane de euro.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.