Deputat PSRM: Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice

“Donatorii externi nu sunt oameni proști, ei finanțează PAS pentru ca aceștia să le promoveze interesele economice și politice”. Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, care a prezentat, astăzi, dovezi că PAS primește banii din extern. Potrivit lui Țîrdea, în acest scop sunt folosite ONG-urile care mimează lupta cu fenomenul corupției.

“De exemplu, ONG-ul “Fortius”, care a fost creat în iunie 2016, în ajunul alegerilor prezidențiale. Deja în luna august ei au primit 45 de mii de euro. Președintele acestei organizații este Cristina Bujor, care ulterior a devenit un consilier neoficial al Maiei Sandu. Coincidență? Nu cred. Și celelalte persoane sunt foarte cunoscute. Igor Grosu, în 2017-2020 a primit 19 mii de lei, Sergiu Litvinenco – 13 mii de lei, Radu Marian – 15 mii lei, Lilian Carp – 6 mii lei, Liliana Nicolaescu-Onofrei – 159 mii lei. Și aici vă prezint datele pentru o singură organizație. Sumele reale sunt de 4-5 ori mai mari. Donatorii externi nu sunt oameni proști. Ei le dau bani la oameni concreți, pentru ca aceștia să le promoveze interesele – să închidă spitalele și școlile, să nu adopte legea cu privire la comerțul intern, să-și rezolve problemele ce țin de portul Giurgiulești, să le transmită controlul asupra băncilor ș.a.m.d”, a declarat Țîrdea.

Deputatul PSRM a oferit detalii și despre activitatea Fundației Konrad Adenauer, care este unul dintre finanțatorii de bază a PAS, iar membrii acestei organizații sunt aceleași persoane: Igor Grosu, Dumitru Alaiba, Sergiu Litvinenco, Mihai Popșoi.

“PAS este finanțat în mod ilegal, prin intermediul ONG-urilor. Acești oameni primesc bani pentru a îndeplini ceea ce li se cere. Ei primesc bani nu doar pentru furtul miliardului, concesionarea Aeroportului sau lichidarea școlilor, dar și pentru trădare de Patrie”, a conchis Țîrdea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.