Sumă uriașă câștigată de Kim Kardashian în urma unui proces

Kim Kardashian-West a câștigat despăgubiri de 2,7 milioane de dolari, după ce a acuzat brăndul de modă Missguided USA că produce haine copiate după ținutele sale create de mari designeri, transmite stiridinmoldova.md.

Vedeta a chemat brăndul în fața justiției americane, susținând că se folosește de numele ei pentru a-și vinde produsele și că este „notoriu” pentru faptul că se inspiră din ținutele de designer pe care le poartă.

Instanța a decis că Missguided trebuie să plătească 2,7 milioane de dolari și i-a interzis să folosească „marca vedetei în legatură cu vaânzarea, comercializarea sau distribuirea produselor sale”.

Kim a vorbit anterior despre cum, atunci când ea este fotografiată într-o rochie, un model aproape identic apare în doar câteva ore pe un site de fast fashion.

Vedeta este cunoscută pentru faptul că poartă haine semnate de către unii dintre cei mai importanți designeri – inclusiv de soțul ei, Kanye West.

Fondat la Manchester în 2009, Missguided nu și-a ascuns întotdeauna practicile.

Într-un astfel de exemplu, la câteva după ce Kim a postat pe Instagram o poză în care poate fi văzută purtând o rochie aurie creată de Kanye, compania a prezentat o fotografie a unui model într-o rochie similară, alături de descrierea: „Diavolul lucrează din greu, dar Missguided lucrează și mai mult”.

În proces, Kim Kardashian-West a declarat că Missguided USA nu doar „copiază ținutele celebrităților”, ci „folosește sistematic numele și imaginea” acestora pentru a-și promova site-ul.

În februarie, vedeta a acuzat companiile de fast fashion că fură munca grea și ideile originale ale „adevăraților designeri”.

Într-o declarație, Missguided a precizat: „Am luat la cunostință de punctul de vedere al Curții din California. Procesul juridic nu a ajuns încă la o concluzie”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.