Strat gros de zăpadă peste New York şi statele învecinate

Statul New York şi cele învecinate, New Jersey şi Connecticut, au început săptămâna acoperite cu un strat de zăpadă de 33 de centimetri în unele zone, după viscolul din cursul nopţii care a dus luni la închiderea şcolilor, transmite stiridinmoldova.md. cu referire la agerpres.ro.

În oraşul New York a fost declarat un avertisment de periculozitate asupra deplasărilor cu transportul în comun, în timp ce şcolile publice şi cele universitare (CUNY) au fost închise.

Au fost desfăşurate aproximativ 1.600 de vehicule de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant după furtuna de zăpadă care a reinstalat peisajul hibernal în popularul Central Park (New York), cu 12 centimetri de zăpadă, dar care a fost viscolită în unele zone din comitatele Westchester sau Rockland, unde s-au produs pene de curent.

În statul New Jersey, guvernatorul Phil Murphy a decretat starea de urgenţă în toate comitatele şi a recomandat cetăţenilor să nu circule cu maşinile pentru a permite vehiculelor de deszăpezire să cureţe drumurile.

În localitatea Edison, furtuna a rupt un copac care s-a prăbuşit peste două case, însă din fericire ambele familii au scăpat nevătămate sau ar fost nevoite să se mute într-un centru de adăpost, potrivit postului local ABC 7.

În statul Connecticut, mass-media locale au informat că este vorba de cea mai abundentă ninsoare din acest sezon, înregistrându-se aproape 12 centimetri de zăpadă, iar în unele zone chiar 42 de centimetri.

Viscolul a prăbuşit stâlpi de electricitate în unele localităţi, lăsând fără curent sute de case şi de şcoli publice, care au fost nevoie luni să-şi închidă porţile.

Cum se obişnuieşte în condiţiile de frig şi zăpadă, statele afectate au decretat “codul albastru” pentru a plasa în centre de adăpost oamenii străzii.

Se aşteaptă ca temperaturile să urce în cursul zilei şi ca poleiul care acoperă străzile să se topească, deşi pentru sfârşitul săptămânii viitoare se prevăd noi furtuni şi scăderi drastice ale temperaturilor.

Până în acest moment aproximativ 800 de zboruri au fost suspendate şi peste 1.300 amânate pe teritoriul SUA: printre aeroporturile cele mai afectate se află Boston Logan, cu 270 de anulări; LaGuardia (New York), cu 179; sau Newark (New Jersey), cu 78 de zboruri suspendate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.