Starea de urgență în Sănătate Publică va fi prelungită, spune premierul

Premierul Ion Chicu a anunțat că starea de urgență în sănătate publică va fi prelungită și după data de 30 iunie. Decizia va fi luată la ședința de marți, 23 iunie, a Comisiei Naționale Extraordinate de Sănătate Publică (CNESP). Șeful Guvernului a precizat, după ședința tradițională de la Președinție că, săptămâna trecută, a fost înregistrată o evoluție negativă a cazurilor de COVID-19 atât în lume, cât și în Moldova.

Chicu susține că în spitalele din Moldova există suficiente locuri pentru infectații COVID-19. La această etapă sunt ocupate jumătate din locurile disponibile. Totuși, premierul a atenționat că personalul medical deja a ajuns la limita puterilor și a îndemnat cetățenii să respecte regulile și astfel să contribuie la oprirea răspândirii viruslui.

”Mai complicată este situația cu personalul medical, care este realmente extenuat. De aceea, mesajul meu către populație este respectarea regulilor, pentru că în afară de locuri în spitale mai avem nevoie și de oameni care să ne îngrijească acolo. Noi  am avut deficit de cadre până la pandemie, iar acum este și mai accentuată această problemă. Statul face tot ce e posibil, dar dacă dumneavoastră nu veți fi disciplinați, nu vom reuși să trecem de această pandemie, cum nu trece nimeni în lume”, a spus Chicu.

Prin decizia CNESP, în perioada 15 mai – 30 iunie, în Moldova a fost instituită starea de urgență în sănătate publică.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.